Tlačová správa: Nokia a HARMAN spolupracujú na vývoji inovatívnych bezdrôtových audio technológií

Espoo, Finsko a Connecticut, USA – Spoločnosti Nokia a HARMAN, globálny popredný dodávateľ prémiových audio a infotainment systémov (NYSE:HAR), včera oznámili nové partnerstvo v?oblasti vývoja inovatívnych audio technológií exkluzívne pre rodinu telefónov Nokia Lumia.

Nokia a značka JBL spoločnosti HARMAN budú spoločne vyvíjať exkluzívne portfólio produktov, ktoré bude zahŕňať rad reproduktorov ponúkajúcich výkonnú akustiku a dynamický dizajn. Bezdrôtové prepojenie medzi reproduktormi a mobilným telefónom bude zaistené prostredníctvom technológie Bluetooth umožňujúce spojenie s?ľubovoľným telefónom z?rodiny Lumia. Nová generácia telefónov  Lumia s?operačným systémom Windows Phone 8 sa potom bude môcť pripojiť k?reproduktorom i prostredníctvom dotyku a technológie NFC.

„Spoločnosť HARMAN hľadá ďalšie príležitosti na spoluprácu s?lídrami mobilného trhu, aby mohla priniesť používateľom novú generáciu technológií na prenos zvuku do reproduktorov, či už doma alebo v aute. Spolupráca s?priekopníkom celého tohto odvetvia – spoločnosťou Nokia – nám ponúka skvelú príležitosť rozšíriť náš vlastný hodnotový rebríček a priniesť na trh unikátne audio produkty, ktoré budú reflektovať súčasný dopyt po neprerušenej konektivite,“ povedal Sachin Lawande, výkonný viceprezident spoločnosti HARMAN a co-president HARMAN Lifestyle and Infotainment. „Audio sa stáva čoraz častejšie mobilným a?sprevádza používateľov kamkoľvek idú. Rozvoj technológií pre bezdrôtové prenosné audio tak odráža neustále rastúci dopyt po okamžitej a?jednoduchej dostupnosti.“

Prenosný bezdrôtový reproduktor JBL PlayUp for Nokia

Spoločnosti JBL a Nokia predstavili na veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA v?Berlíne prvé ovocie vzájomnej spolupráce – prenosný bezdrôtový reproduktor JBL PlayUp for Nokia.

Jadrom vývoja prenosného bezdrôtového reproduktoru JBL PlayUp for Nokia, ktorý vysiela zvukové vlny vo všetkých smeroch, sa stali inovácie. PlayUp Portable stavia na vášni JBL pre audio, jedná sa o unikátny reproduktor pre milovníkov hudby, ktorí si cenia špičkové kvality a krištáľovo čistý zvuk. Vďaka technológii JBL, ktorá prináša výnimočnú dynamiku, prirodzené vyváženie tónov a?čistý, priestorový zvuk je schopný PlayUp Portable prezentovať každú jemnú zvukovú nuansu pôvodnej nahrávky. Prichádza s?rozmerným basovým reproduktorom, ktorý plní funkciu wooferu a zaisťuje prednes neuveriteľne nízkych tónov s?minimálnym akustickým chvením vzduchu. PlayUp Portable ponúka maximálny výstupný akustický tlak 89 dB, vďaka čomu je vhodný pre využitie ako vonku, tak i v?akomkoľvek modernom interiéri. Pripojenie reproduktorov k?súčasným telefónom Lumia je bezdrôtové, prostredníctvom Bluetooth a veľmi jednoduché. Nová generácia telefónov Lumia, postavená na Windows Phone 8, sa potom môže pripojiť jednoduchým priložením telefónu k?reproduktoru, a to vďaka technológii NFC. Reproduktor ponúka tiež štandardný 3,5mm audio konektor na prepojenie s ľubovoľným mobilným telefónom, počítačom či MP3 prehrávačom.

PlayUp Portable stavia na oceňovanom dizajne bezdrôtového reproduktoru Nokia Play 360?, ponúka živé farby a výrazný tvar. Dostupný je v?azúrovej, bielej, čiernej a najnovšie tiež v žiarivo žltej farbe a pre väčšiu odolnosť je jeho telo skonštruované s?využitím dvakrát vstrekovaného plastu. Rozmery a proporcie reproduktoru, vrátane minimálneho počtu súčastí a spojov, odráža spojenie vysoko cenených skúseností spoločnosti Nokia v?oblasti priemyselného dizajnu so striktne definovaným a nekompromisným zacielením spoločnosti JBL na audio. Výmenná batéria skrytá v základni reproduktoru poskytuje PlayUp Portable viac ako 10 hodín nepretržitej hudobnej reprodukcie na jedno nabitie. Príslušenstvo zahŕňa cestovné puzdro, microUSB nabíjačku a 3,5mm audio kábel.

„Prenosný bezdrôtový reproduktor JBL PlayUp for Nokia je súčasťou našej dlhodobej stratégie spolupracovať na vytváraní jedinečných produktov pre našich zákazníkov s?tými najlepšími v?daných odboroch,“ uviedol Hans Henrik Lund, viceprezident a riaditeľ Nokia Gear. „Vďaka spoločnej vášni pre inovácie a technológie dokázali spoločnosti Nokia a JBL vytvoriť prenosný reproduktor pre ľudí, ktorí skutočne milujú hudbu a radi si ju berú so?sebou, kamkoľvek idú.“

Prenosný bezdrôtový reproduktor JBL PlayUp for Nokia sa na trhu objaví pred koncom roku za cenu 149?€*.

*Cena a dostupnosť sa môže na jednotlivých trhoch odlišovať