Prvý deň prednášok na Managerexpo 2011 za mnou

Ako všetci viete, v týchto dňoch sa nachádzam na konferecii Managerexpo 2011 v Senci. V piatok sa konal pre mňa už druhý deň tejto veľmi podnetnej a zaujímavej akcie. Deň som začal pekne z ostra, okolo pol siedmej hodiny rannej při registrácii na recepcii hotela Senec.

Registrácia prebehla rýchlo a hladko, a ja som sa pobral na prvú prednášku o 9:00 od Michala Pastiera o tom ako marketéri dnes vlastne tvoria nie pasívnu reklamu, ale obsah na internete a sociálnych sieťach, aby dokázali zaujať súčasné publikum.

No a keďze ma aj kvôli bloguu veci okolo internetového marketingu veľmi zaujímajú ostal som aj na ďalšie dve prednášky a to Pavla Magica ktorý hovoril o o tom, ktorých 10 vecí zaručene zafunguje na internete v reklame. Potom nasledovala veľmi zaujímavá prednáška dua Petr Zavoral a Karel Duchek o tom, ako aj pár komentárov na internete môže poškodiť meno vašej značky a ako sa takýmto prípadom vyhýbať ale nie len o tom.

Následne som sa presunul do miestnosti venovanej timemanagementu. Ako vždy skvele pobavila a poučila prednáška CEO Websupportu Michala Trubana. Následne nasledovala prednáška Fera Volára o technike Pomodoro. No a po obedňajšej prestávke som znova zakotvil v miestnoti venovanej tiemmanagementu na prednáške Petra Máru a aj na panelovej diskusii, kde o tejto téme diskutovali s divákmi Petr Mára, Lukáš Gregor, Tomáš Hajzle, či Pavel Miksa a Ivana Sendecka.

Po diskusii som si musel dať trocha dlhšiu prestávku, predsalen toľko informácií odrazu je ako česi hovoria celkom záhul na mozok. Následne som zablúdil znova do Social media room, bohužial už len na koniec prednášky Jany Škutkovej, ktorá bola mimochodom ako jediná bez notebooku a prezentácie, ale aj napriek tomu absolútne skvele a vtipne odprezentovaná.

No a nakoniec som sa dostavil na panelovú diskusiu o sociálnych médiách kde diskutovali Josef Šlerka, Dušan Murčo, Jan Sedlák, Honza Páv, David Šmehlík Branislav Širila. Celé to moderoval Michal Pastier. Diskusia to bola veľmi zaujímavá a som celkom rád, že sa aj tak trocha natiahla oproti plánu, pretože diskutovať bolo ozaj o čom.

Po tejto poslednej panelovej diskusii sme sa všetci presunuli na pripravený raut do hotelovej reštaurácie. Na tomto mieste by som chcel pochváliť team okolo Petra Bíreša a Martina Morávka, za skvelú organizáciu. Naozaj sa nik nemohol sťažovať ,že je nedostatok jedla alebo iného občerstvenia. Jedine snáď občas hnevala preťažená Wifi, ale inak je akcia zvládnutá naozaj na veľmi vysokej úrovni. Už teraz sa teším na sobotu.